علل ریزش مژه

علل ریزش مژه
آنچه در این مقاله می خوانید!

آیا می دانید علل ریزش مژه چیست؟ آیا از ریزش مژه خود رنج می برید؟ راهکارهای درمانی ریزش مژه چیست؟

اگر مایلید که پاسخ این پرسش ها را بدانید و اطلاعات دیگری نیز در رابطه با ریزش مو به دست آورید، با ما در مرکز موی ایندرا همراه باشید.

ریزش مو

همانند ریزش مو و ریزش ابرو از جمله شایع ترین مشکلاتی است که عده زیادی با آن مواجه هستند و از آن رنج می برند. مسلما ریزش مژه در زیبایی ظاهری افراد تاثیر زیادی دارد و باعث می شود که افراد در مواجهه با این مشکل، اعتماد به نفس خود را از دست بدهند.

با این وجود کسب اطلاع در رابطه با علل ریزش مژه برای پیشگیری از بروز آن و یا پیدا کردن راهکارهای درمانی مساله بسیار مهمی در این خصوص خواهد بود.

11 علت ریزش مژه چیست؟

شایع ترین مسائلی که باعث ریزش مژه در افراد مختلف می شوند را می توان به شرح زیر نام برد:

1) استفاده از مواد آرایشی مژه

استفاده از مواد آرایشی مژه در بانوان مانند: ریمل یکی از اصلی ترین دلایل ریزش مژه است که بسیاری از بانوان به دلیل مصرف ریمل با این مشکل مواجه می شوند.

علاوه بر آن

کاشت مژه و یا استفاده از مژه مصنوعی نیز که امروزه بسیار باب شده است و بانوان به وفور از این روش استفاده می کنند، در بروز این مشکل موثر است و چسب موجود در مژه مصنوعی و یا کاشت مژه باعث می شوند که مژه های طبیعی افراد دچار ریزش شوند.

2) ابتلا به بیماری بلفاریت

بلفاریت یک نوع بیماری است که باعث متورم شدن پلک ها می شود و در این بیماری غدد چربی که در اطراف مژه قرار دارند، ملتهب می گردند و به این شکل فولیکول های مژه دچار آسیب می شوند که در نهایت نیز ریزش مژه پدیدار می شود.

3) ابتلا به تریکوتیلومانیا

بیماری تریکوتیلومانیا یک بیماری عاطفی و روانی است که در آن فرد از روی عادت شروع به کندن مژه ها می کند و باعث می شود که مژه ها از بین بروند.

4) ابتلا به سرطان پوست

متاسفانه در بیشتر مواقع ابتلا به سرطان پوست باعث قطع شدن رشد مژه ها می شود و ریزش مژه را به وجود می اورد.

5) استرس

استرس نیز یکی از عاملان اصلی در ریزش مژه است که نه تنها باعث بروز ریزش مژه بلکه باعث ریزش مو نیز می گردد.

6) تغذیه نامناسب

در بسیاری از مواقع تغذیه نامناسب و کمبود ویتامین ها و مواد مورد نیاز برای مو نیز می تواند عاملی برای ریزش مژه محسوب شود.

7) تیروئید

تیروئید بیش از حد فعال و یا تیروئید کم کار نیز عاملین ریزش مژه محسوب می شوند زیرا در این شرایط مژه ها و ابرو ها به شدت نازک و شکننده می شوند و کم کم از بین می روند.

8) ابتلا به آلوپسی از نوع آندروژنیک

آلوپسی آندروژنیک یکی از بیماری های مربوط به ایجاد اختلال در سیستم ایمنی بدن است که این بیماری می تواند ریزش مو در تمامی بخش های بدن از جمله: موهای سر، ابروها و مژه ها شود.

زیرا در این بیماری (آلوپسی) سیستم دفاعی بدن، فولیکول های مو را مورد حمله قرار می دهند و باعث ریزش مو می گردند.

9) اگزما

در رابطه با علل ریزش مژه باید به اگزما نیز اشاره کرد. اگزما که یک نوع بیماری پوستی است باعث التهاب و خارش پوست صورت می شود و می تواند بر روی پلک ها نیز اثر بگذارد.

در صورتی که اگزما به پوست سر سرایت کند، باعث ریزش مو می شود و سرایت کردن آن به پلک باعث ریزش مژه و ابرو می گردد.

10) مصرف برخی از داروها

مصرف برخی از داروها باعث ایجاد تغییراتی بر روی سیستم بدن می شود. به همین دلیل عوارض این گروه از داروها ممکن است که بر روی مو و مژه تاثیر بگذارد و باعث ریزش مو شود.

11) شیمی درمانی

شیمی درمانی نیز یکی از عاملین اصلی در ریزش مژه است که علاوه بر مژه ها، ابرو و موها را نیز درگیر می کند و باعث ریزش سراسری همه آنها می شود.

به عبارت دیگر اصلی ترین عارضه شیمی درمانی در افراد را می توان ریزش مو نام برد.

علل ریزش مژه
علل ریزش مژه

8 راه پیشگیری از ریزش مژه

حال بر اساس علل ریزش مژه که به برخی از آنها در بخش های فوق اشاره کردیم، لازم است تا راه های پیشگیری از ریزش مژه را نیز بشناسیم و تا جای ممکن از بروز این مساله جلوگیری به عمل آوریم.

اصلی ترین راه هایی که می توانید برای پیشگیری از ریزش مژه انجام دهید، به شرح زیر هستند:

1) کاهش مصرف مواد آرایشی مژه

بانوانی که به میزان زیادی از مواد آرایشی مژه استفاده می کنند برای جلوگیری از ریزش مژه های خود باید میزان مصرف مواد آرایشی مژه را کاهش دهند.

ریمل زدن مژه ها به صورت دائمی و مداوم سلامت مژه ها را تهدید می کند و باعث ریزش آنها می شود. در نتیجه باید از این کار پرهیز کرد.

2) استفاده از مواد آرایشی مژه مرغوب

در صورتی که از مواد آرایشی مژه و ریمل استفاده کنید، سعی کنید که از برند های مرغوب و با کیفیت استفاده کنید و از به کار بردن ریمل های بی کیفیت و ارزان قیمت پرهیز کنید.

زیرا اینگونه مواد آرایشی تاثیر مخرب بیشتری بر روی مژه ها می گذارند.

3) پرهیز از انجام کاشت مژه و به کار بردن مژه مصنوعی

همان طور که در قسمت های فوقانی اشاره شد، کاشت مژه و استفاده از مژه مصنوعی می تواند باعث ریزش آنها شود. در نتیجه لازم است که برای حفظ سلامتی و زیبایی مژه های طبیعی از انجام دادن این امور بپرهیزید.

4) داشتن یک رژیم غذایی مناسب

برای اینکه به سلامتی مژه ها و حتی موهای خود کمک کنید و ریزش آنها جلوگیری به عمل آورید، لازم است تا یک رژیم غذایی مناسب داشته باشید که در آن مواد معدنی، ویتامین های مورد نیاز برای فولیکول مو و سایر مواد مغذی لازم برای موها تامین شود.

5) مراجعه سریع به پزشک در صورت مشاهده علائم بیماری های ذکر شده

اگر علائمی که نشان دهنده هر یک از بیماری های ذکر شده در بخش فوق بود را مشاهده کردید، سریعا به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا به هر یک از آنها در مدت زمان کوتاه تر تحت درمان قرار بگیرید و از ریزش مژه های شما جلوگیری به عمل آید.

6) کنترل استرس

کنترل کردن سطح استرس می تواند به شما عزیزان در پیشگیری از ریزش مژه و حتی مو کمک کند. باید سعی کنید که میزان استرس خود را پایین بیاورید تا از عوارض آن در امان باشید.

7) توجه به عوارض داروهایی که مصرف می کنید

در صورتی که بیماری خاصی دارید و داروهای مخصوصی مصرف می کنید، سعی کنید که عوارض داروها را بررسی کنید و در صورتی که دریافتید دارو در ریزش مو و مژه موثر است، با پزشک معالج خود در این زمینه صحبت کنید تا در صورت امکان داروی شما را با داروی دیگری تعویض کند و از عوارض آن در امان بمانید.

8) پرهیز از دستمالی کردن و کندن مژه ها

دستمالی کردن مژه ها و عادت به کندن انها در بیماری تریکوتیلومانیا آسیب زیادی به مژه وارد می کند. در صورتی که عادت به انجام این کار دارید، حتما به روان پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.

2 راهکار درمان ریزش مژه چیست؟

راهکارهای درمان ریزش مژه به دو دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: روش های خانگی و روش های کلینیکی.

حال در صورتی که ریزش مژه برای شما ایجاد شده است و قصد درمان آن را دارید، باید روش های درمانی ذکر شده در بخش زیر را به کار ببرید:

1) 5 روش خانگی درمان ریزش مژه

  1. استفاده از روغن رزماری
  2. استفاده از روغن بادام
  3. استفاده از روغن هفت مغز
  4. روغن کرچک
  5. روغن نارگیل

تمامی این روغن ها برای درمان و تقویت ریزش مژه موثر هستند و می توانند به شکل خانگی آنها را استفاده کتید. میزان مصرف آنها روزی یک مرتبه الی دو مرتبه است و در صورتی که به شکل مداوم و در طولانی مدت یکی از آنها را مورد استفاده قرار دهید، می توانید نتایج خوبی دریافت کنید.

علاوه بر موارد ذکر شده

در قسمت فوق، می توانید قطره تقویت مژه سریتا را نیز از داروخانه ها تهیه کنید و در منزل مورد استفاده قرار دهید تا مژه ها تقویت شوند. دستور مصرف این قطره نیز  در بروشور آن نوشته شده است.

2) روش های درمان کلینیکی ریزش مژه

کاشت مژه یکی از درمان های کلینیکی است که این روش برای کسانی که دچار ریزش مژه شده اند و از مژه های طبیعی خود محروم گشته اند، بسیار مناسب است و با کمک آن میتوانند مژه هایی زیبا داشته باشند.

اما کسانی که از مژه های طبیعی خود برخوردار هستند، بهتر است که از این روش استفاده نکنند.

سخن پایانی

در مرکز موی ایندرا بررسی کردیم که علل ریزش مژه چیست ؟ مسائل دیگری را نیز در این زمینه تحت بررسی قرار دادیم تا آگاهی شما همطونان افزایش پیدا کند. اگر به دنبال یک مرکز مناسب برای کاشت مژه طبیعی هستید، می توانید از خدمات مرکز موی ایندرا بهره مند گردید.

در این رابطه با ما در این کلینیک تخصصی در ارتباط باشید و برای دریافت نوبت ویزیت اقدام کنید.

تماس با ما

فرم مشاوره

نام و نام خانوادگی*
ارسال دیدگاه
Subscribe
Notify of
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
آنچه در این مقاله می خوانید!