آزاتیوپرین یک داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی است که متعلق به دسته ای از داروها به نام تیوپورین است. این با سرکوب سیستم ایمنی بدن عمل می کند که می تواند در چندین سناریو پزشکی مفید باشد.
قرص آزارم 50 برای چیست؟
قرص آزارم 50 همان آزاتیوپرین به نام قرص ایموران نیز شناخته می شود. مصرف این قرص به صورت کلی برای درمان رماتیسم و بیماری ریزش موی بدن است و در واقع نوعی داروی ضد روماتیسمی است.
روماتیسم نوعی بیماری استکه در نتیجه آن التهاب و درد در بافت های دارای حرکت رخ می دهد. به طور معمول روماتیسم مفصل ها و استخوان ها را درگیر می کند، بنابراین کاملا مشخص است که محل تاثیر قرص آزارام ۵۰ بر روی این قسمت ها است.
کاربرد و استفاده دیگر
قرص آزارام برای سرکوب سیستم ایمنی و دفاعی بدن است. در زمان پیوند عضو معمولا حتی اگر فرد دهنده عضو با فرد گیرنده عضو شباهت 99 درصدی هم از لحاظ ساختار سلول هایشان داشته باشند، باز هم سیستم ایمنی بدن و گلبول های سفید می توانند عضو خارجی را تشخیص دهند.
این تشخیص
در زمان پیوند عضو به هیچ وجه سودمند نیست و باعث پس زده شدن پیوند می شود. مصرف داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی در زمان پس از پیوند باعث عدم توجه و همچنین عدم توانایی سیستم ایمنی در پس زدن عضو جدید میشود. قرص آزارام ۵۰ یکی از داروهایی است که در این خصوص استفاده می شود.
6 مورد استفاده از قرص آزاتیوپرین
1) پیوند اعضا
آزاتیوپرین اغلب برای گیرندگان پیوند برای جلوگیری از رد عضو تجویز می شود. با سرکوب پاسخ سیستم ایمنی، به بدن کمک می کند تا اندام جدید را بپذیرد و یکپارچه کند.
2) بیماری های خود ایمنی
آزاتیوپرین برای مدیریت بیماری های خودایمنی مختلف از جمله:
3) آرتریت روماتوئید
می تواند به کاهش التهاب و درد مفاصل کمک کند.
4) بیماری التهابی روده (IBD)
آزاتیوپرین برای مدیریت بیماری کرون و کولیت اولسراتیو با کاهش التهاب در دستگاه گوارش استفاده می شود.
5) لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE)
ممکن است برای کنترل پاسخ خود ایمنی در بیماران مبتلا به SLE استفاده شود.
6) هپاتیت خود ایمنی
آزاتیوپرین می تواند به مدیریت هپاتیت خود ایمنی کمک کند، وضعیتی که در آن کبد توسط سیستم ایمنی بدن مورد حمله قرار می گیرد.
زمان مصرف قرص آزارام ۵۰
این دارو باید به صورت قرص خوراکی به میزان یک الی دو مرتبه در روز مورد استفاده قرار بگیرد و بهتر است که آن را همراه با غذا و یا بعد از غذا مصرف کرد. همچنین لازم به ذکر است که از آنجایی که میزان دوز مصرف این دارو به وزن افراد نیز بستگی دارد، بنابراین بهتر است که دوز مصرفی برای هر فرد توسط پزشک تعیین شود.
با این وجود
معمولا دوز مصرفی برای هر فرد از 50 میلی گرم شروع می شود و در صورت صلاح دید پزشک این مقدار افزایش پیدا می کند. در صورت استفاده از این دارو توجه داشته باشید که قرص آزارام به سرعت بر روی شخص اثر نمی گذارد.
از این رو باید استفاده از دارو را تا زمانی که مصرف دارو اثر بخش باشد، ادامه داد. اگر به علت مصرف این دارو هر گونه علائم و یا عوارضی در شما پدیدار شد باید آگاه باشید که این علائم پس از گذشت 6 الی 12 هفته بهبود پیدا می کنند.
بییشتر بخوانید: معرفی قرص ماینوکسیدیل و محلول آن
تداخل دارویی قرص آزارام
در صورتی که این دارو همراه با آلوپورینول مصرف شود باعث بروز سمیت آزاتیوپرین می شود و مصرف داروهایی که باعث کاهش فعالیت مغز استخوان می شوند و همچنین داروهای پرتودرمانی و دارو های سایتوتوکسیک در صورت مصرف همزمان با آزارام باعث ایجاد عفونت و یا سرطان در افراد می گردد.
لازم به ذکر است که
تداخل دارویی این قرص با واکسن های ویروسی باعث کاهش پیدا کردن پاسخ سیستم ایمنی بدن می شود و اگر از این قرص همراه با وارفارین استفاده شود نیز میزان تاثیر گذاری وارفارین کاهش پیدا می کند.
از دیگر تداخل
دارویی در خصوص قرص آزارام باید به ایجاد لکوپنی در صورت مصرف همزمان آن همراه با آنزیم آنژیوتانسین اشاره کرد. داروی متوتروکسات باعث افزایش عوارض جانبی این دارو می شود و آزاتیوپرین نیز باعث کاهش غلظت سیکلوسپورین می شود.
عوارض مصرف قرص آزارام
قرص آزارام غالبا برای آلوپسی دارای عوارض جانبی آن چنانی نیست و در افراد زیادی هم دیده نمی شود، اما با اینحال بهتر است عوارض قرص آزارام را بشناسید تا در صورت بروز هر گونه اتفاق بتوانید واکنش مناسب و به موقعی داشته باشید. فراموش نکنید که در صورت مشاهده عوارض قرص آزارام به سرعت و پیش از هرگونه اقدام دیگری به پزشک مراجعه کنید.
از جمله عوارض قرص آزارام که ممکن است برای فرد مصرف کننده این دارو پیش بیاید موارد زیر هستند:
1) | داشتن حالت تهوع یا احساس بیمارگونه |
2) | اسهال و استفراغ |
3) | کاهش چشمگیر اشتها |
4) | حساسیت پیدا کردن به نور آفتاب |
5) | عارضه های پوستی همچون ایجاد جوش های غیرطبیعی و زیاد و همچنین افزایش ریزش مو |
در خصوص موارد فوق فراموش نکنید که ممکن است در اثر بیماری این عارضه ها را مشاهده کنید اما اگر این موارد به صورت شدید و بدون برطرف شدن ادامه پیدا کردند به طور حتم به پزشک مراجعه کرده و مصرف دارو را نیز قطع کنید.
بییشتر بخوانید: معرفی بهترین قرص بعد از کاشت مو
2 نکته مصرف قرص آزارام چیست؟
2 نکته بسیار مهم مصرف قرص آزارام به شرح زیر است:
1) تاثیر گذاری طولانی مدت
قرص آزارام یا همان آزاتیوپرین همچون آنتی بیوتیک نیست که تاثیر آن را در عرض چند روز الی یک هفته بتوانید مشاهده کنید.
این دارو
اثر طولانی مدتی دارد و می تواند تاثیرگذاری آن حتی به 12 هفته هم بکشد؛ پس در صورتی که با مصرف مداوم و مرتب دارو هیچ نتیجه ای برایتان ملموس و محسوس نبود به فکر قطع کردن مصرف دارو نباشید و مصرف آن را تا پایان دوره تعیین شده اش ادامه دهید.
2) احتمال ایجاد عفونت
همان طور که گفته شد قرص آزارام روی سیستم ایمنی بدن تاثیر گذاشته و باعث سرکوب آن می شود. می دانید که سیستم ایمنی بدن، باعث می شود تا جانور یا انسان در برابر بیماری ها مقاوم شده و دچار آن ها نشود.
کاملا طبیعی است که با مصرف داروی سرکوب گر سیستم ایمنی احتمال افزایش عفونت در بدن و یا حتی احتمال ایجاد سرطان های مختلف در بدن زیاد شوند.
14 توصیه مهم مصرف قرص ازارام
در صورت استفاده از این قرص به توصیه های ذکر شده در قسمت زیر توجه کنید:
1) قبل از مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کنید
2) پرهیزاز مصرف دارو در صورت بروز حساسیت دارویی
3) مشورت با پزشک در خصوص بروز حساسیت دارویی به این قرص
4) پرهیز از تغییر دوز مصرف دارو به صورت خودسرانه
5) پرهیز از قطع کردن مصرف دارو به صورت خودسرانه
6) مصرف دارو بعد از غذا و یا در هنگام خواب در صورت بروز تهوع
7) در صورت ایجاد وقفه در مصرف دارو، روند مصرف را همانند قبل انجام دهید
8) اگر چند نوبت از مصرف دارو را فراموش کردید، با پزشک مشورت کنید
9) پرهیز از انجام هر گونه واکسیناسیون در طول مدت مصرف این قرص
10) پرهیز از تماس با افرادی که دچار بیماری های عفونی شده اند
11) در صورت بروز خونریزی سریعا به پزشک اطلاع دهید
12) رعایت مراقبت های مورد نیاز در خصوص مراجعه به دندانپزشک
13) رعایت اصول بهداشتی و بهداشت فردی در طی مصرف این دارو
14) پرهیز از مصرف قرص آزارام در دوران شیردهی و یا بارداری
بیشتر بخوانید: قرص ویتامین برای ریزش مو
عوارض قرص آزارام در بارداری
عوارض قرص آزارام برای چیست و در بارداری چه تاثیرات آن بر جنین
در صورتی که
از این قرص در دوران بارداری استفاده شود ممکن است که به جنین آسیب برسد. در نتیجه در صورت استفاده از آن در دوران بارداری حتما باید پزشک را در جریان بگذارید. به عبارت دیگر استفاده از این دارو حتی برای بانوانی که قصد باردار شدن دارند نیز خطرناک است و حتی گرد این دارو هم نباید به آنها برخورد کند.
این دارو ممکن است
باعث تولد زودرس و وزن کم در جنین شود. همچنین سقط ناگهانی نیز از جمله عوارض این دارو برای جنین است. بسیاری از نوزادان بر اثر استفاده از قرص آزارام توسط مادرانشان در دوران بارداری به بیماری های لوکوپنی و یا ترومبوسیتوپنی مبتلا شده اند.
در نتیجه باید به صورت جد از مصرف این دارو در دوران بارداری اجتناب کرد.
4 خاصیت قرص آزارام برای چیست؟
قرص قرص آزارام فواید زیادی دارد در این قسمت به 4 مورد از آن اشاره شده است:
پیشگیری از رد عضو | آزاتیوپرین بخش مهمی از مراقبت های پس از پیوند است و اطمینان می دهد که بدن عضو تازه پیوند شده را پس نمی زند. |
کاهش التهاب | در بیماری های خودایمنی، سیستم ایمنی به اشتباه به بافت های سالم حمله می کند و منجر به التهاب می شود. آزاتیوپرین به کاهش این التهاب کمک می کند و درد و آسیب را تسکین می دهد. |
حفظ بهبودی | آزاتیوپرین می تواند به حفظ بیماری های خودایمنی در بهبودی کمک کند و دفعات و شدت شعله ور شدن را کاهش دهد. |
بهبود کیفیت زندگی | برای افراد مبتلا به بیماری های خودایمنی، آزاتیوپرین می تواند با مدیریت علائم و جلوگیری از پیشرفت بیماری، کیفیت زندگی را بهبود بخشد. |
ملاحظات و اقدامات احتیاطی
5 اقدامی که باید رعایت کنید به شرح زیر است:
1) نظارت منظم
بیمارانی که آزاتیوپرین مصرف می کنند به دلیل عوارض جانبی احتمالی، نیاز به آزمایش خون منظم برای نظارت بر تعداد سلول های خونی و عملکرد کبد دارند.
2) عوارض جانبی بالقوه
در حالی که آزاتیوپرین به طور کلی بی خطر است، می تواند عوارض جانبی از جمله تهوع، استفراغ، ناهنجاری های کبدی و کمی افزایش خطر عفونت داشته باشد.
3) بارداری و شیردهی
آزاتیوپرین باید در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود و خطرات و فواید احتمالی آن به دقت در نظر گرفته شود.
4) تداخلات
بیماران باید تمام داروها و مکمل های مصرفی خود را به پزشک خود اطلاع دهند، زیرا آزاتیوپرین ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد.
5) درمان فردی
دوز و مدت درمان آزاتیوپرین بر اساس وضعیت بیمار و پاسخ به دارو به صورت فردی تعیین می شود.
سخن پایانی
قرص آزاتیوپرین که در میان نامهای تجاری دیگر با نام Azaram به بازار عرضه میشود، نقش مهمی در مدیریت بیماریهای خودایمنی و جلوگیری از رد عضو در گیرندگان پیوند دارد.
در حالی که
آن ها مزایای قابل توجهی را ارائه می دهند، برای بیماران ضروری است که از نزدیک با ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی خود برای اطمینان از درمان ایمن و موثر، با در نظر گرفتن عوامل سلامت فردی و عوارض جانبی احتمالی، همکاری کنند. آزاتیوپرین همچنان یک ابزار ارزشمند در بهبود زندگی افراد مبتلا به این شرایط پزشکی است.
در خصوص داروی ضد رماتیسم و همچنین آلوپسی آره آتا ، قرص آزارام صحبت کردیم. نکته قابل تامل در مورد این دارو و به طور کلی تمامی داروهای دیگر آن است که به هیچ وجه نباید به شکل خود تجویزی دارویی را استفاده کرد.
موارد مطرح شده به منظور آشنایی با این دارو و همچنین افزایش اطلاعات شما در خصوص این قرص بود. در صورتی که دارای درد رماتیسم شدید هیچگاه به صورت خودسرانه اقدام به مصرف آزارام نکنید زیرا احتمال آن که با توجه به شرایط شما پزشک مصرف این دارو را برایتان منع کند وجود دارد.
درود بر شما اطلاعات دارویی بسیار کامل و جامع و مفید بود .
سپاس و موفق باشید
با سلام
تشکر از شما
قرص آزاتیوپرین برای چی خوبه
ایا همزمان میشه آزارام و پردنیزولون رو مصرف کرد؟
مشکل کولیت روده دارید
سلام مشکل کولیت روده دارید؟
ایا قرص آزارام کورتون است؟
سلام میخواستم بدونم مصرف همزمان آزارام و پردنیزولون چه عوارضی داره؟
باسلام و خسته نباشید، مادرم ده ساله کولیت اولسترا ،یا همون التهاب روده داره، روزی ۸ عدد مزالازین و یک عدد شیاف مصرف میکنه مدتی پردینزلون مصرف کرد، عوارض زیاد داشت با تشخیص دکتر قط کرد،الان سه ماهه یونساید ۳ میل هم مصرف میکنه، خونریزی ک داشت بهتر شد ،دکتر گفته سره سه ماه باید قط کنه ،چون عوارض داره، اما باز اسهال و دل پیچ و هر گاهی خون در مدفوع دیده میشه و سرگیجه و بیحال میشه، دوسال اخیر سه بار کولونوسکوپی شده، آخرین بار شش ماه پیش بوده ک جواب پاتولوژی همه خوب بوده، پولیپ و التهاب ش شدید بود،دکتر معرفی کرد برا جراحی، نوبت ۸ ماهه دادن ک دوماه دیگ میشه ۸ ماه، لطفا راهنمایی کنید، الان بجای یونساید آزارام میتونه مصرف کنه؟و باتوجه به جواب کولونوسکوپی و پاتولوژی های اخیر ک آخرین تاریخ ۶ ماه پیش بوده، نیاز مجدد به کولونوسکوپی داره؟و بعد از آخرین جواب پاتولوژی چه مدت خیالمون راحت باشه ک خدای ناکرده سلول ها تبديل بیماری خطرناک و خاصی نمیشه، ممنون میشم راهنمایی کنید.. از استان فارس