دانستنی

قرص فیناستراید برای زنان

قرص فیناستراید برای زنان چگونه است؟ آیا قرص فیناستراید برای زنان عوارض دارد؟ در ادامه با مرکز موی ایندرا همراه باشید.

ریزش مو مشکلی است که نه تنها آقایان بلکه بانوان نیز با آن مواجه هستند و از آن رنج می برند. برای درمان ریزش مو دارو های مختلفی وجود دارد که یکی از این دارو ها قرص فیناستراید است. اما لازم به ذکر است که بر اساس عوارض این دارو برای بانوان، تنها استفاده از قرص فیناستراید برای آقایان مجاز است و بانوان باید برای درمان ریزش مو از دارو های دیگری استفاده کنند.

علل ریزش مو در زنان

از جمله مهم ترین عواملی که باعث ریزش مو در زنان می شود، می توان به موارد ذکر شده در قسمت زیر اشاره کرد:

یائسگی

در سنین مربوط به یائسگی یعنی دوره قطع شدن عادات ماهیانه در بانوان، هورمون هایی که به رشد مو کمک می کنند، متوقف می شوند و استروژن موجود در بدن نیز کاهش پیدا می کند که در نتیجه بر اساس این علائم ریزش مو در بانوان پدیدار می شود.

بیماری های مختلف

برخی از انواع بیماری ها نظیر کم کاری تیروئید، دیابت و لوپوس وکم خونی می  توانند باعث بروز ریزش مو در بانوان شوند. علاوه بر این بیماری ها، انواع دیگری از بیماری ها نیز می توانند باعث ریزش مو در بانوان شوند که عفونت قارچی، سندرم تخمدان پلی کیستیک و … هستند.

استرس

استرس از جمله عواملی است که بر روی ریزش مو بسیار تاثیر گذار است و باید سطح استرس در بدن کنترل شود تا از عوارض آن جلوگیری به عمل آید. استرس علاوه بر ریزش مو مشکلات زیاد دیگری نیز برای افراد ایجاد می کند.

رژیم غذایی

در بسیاری از مواقع رژیم غذایی نامناسب باعث می شود تا مواد مورد نیاز برای پوست و مو و سایر اعضای بدن تامین نشود و از همین جهت رژیم غذایی بر روی ریزش مو بسیار تاثیر گذار است و در صورتی که بانوان انواع رژیم های غذایی بسیار سنگین که فاقد مواد مورد نیاز برای بدن است را دریافت کنند باعث بروز ریزش مو در خود می شوند.

درخواست تماس

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام و نام خانوادگی*

عدم مراقبت از مو به گونه صحیح

علاوه بر مواد مورد نیاز برای مو که با مصرف مواد غذایی تامین می شوند، مراقبت های دیگری نیز باید از مو صورت گیرد. به عنوان مثال: شست شوی صحیح مو، استفاده از محصولات مراقبت از مو، پرهیز از محکم بستن مو و… از عواملی هستند که در خصوص مراقبت از مو بسیار مهم می باشند وباید به آنها توجه شود.

افزایش سن

با افزایش سن و از سنین حدود 40 سال ریزش مو در بانوان بیشتر می شود و علت آن هم ایجاد تغییرات هورمونی در بدن بانوان است.

زایمان

زایمان بر روی بدن بانوان فشار زیادی وارد می کند و بسیاری از مشکلات را می تواند برای آنها پدید آورد. یکی از شایع ترین مشکلاتی که در بانوان به علت زایمان پدید می آید، ریزش مو است.

تحت درمان قرار گرفتن توسط شیمی درمانی

داروهای شیمی درمانی و تمامی مراحل انجام آن تاثیرات بسیار زیادی بر روی بدن می گذارند زیرا دارو هایی بسیار قوی هستند که تمام بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. از مهم ترین عوارض شیمی درمانی در افراد مختلف ریزش مو است که در بسیاری از مواقع ریزش مو در این حالت به صورت موقتی است و پس از پایان یافتن دوره مورد نظر شخص بهبودی پیدا می کند وموهای خود را مجددا به دست می اورد.

اما در برخی از مواقع نیز شخص بعد از شیمی درمانی رشد موهای خود را به شکل قبل به دست نخواهد آورد.

استفاده مداوم از مواد شیمیایی

یکی دیگر از شایع ترین علل ریزش مو در بانوان استفاده زیاد و بیش از حد از مواد شیمیایی برای رنگ کردن موها است. این مواد می توانند آسیب های زیادی به مو وارد کنند و به همین دلیل نباید به میزان زیاد از مواد شیمیایی استفاده شود.

قرص فیناستراید چیست؟

قرص فیناستراید( Finasteride ) که با نام تجاری پروپشیا شناخته می شود، قرصی است که معمولا برای ریزش موی ارثی و هورمونی مردان و همچنین جهت درمان بزرگی خوش خیم پروستات تجویز می گردد. به بیان ساده قرص فیناستراید برای زنان توصیه نمی شود و  عوارض قرص فناستراید برای زنان و بخصوص زنان باردار بسیار زیاد است. مصرف قرص فیناستراید فقط برای آلوپسی آندروژنیک که همان ریزش مو بدلیل هورمون جنسی مردانه و برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا FDA می باشد و برای استفاده زنان مورد تایید این سازمان نیست.

تاریخچه فیناستراید

داروی فیناستراید  همانند قرص آزارام اولین بار برای کم کردن DHT (دی هیدرو تستوسترون) در غدد پروستات و کاشت مو زنان استفاده شد و نام تجاری آنPROSCAR  بود و مقداری که تجویز می شد در روز، 5 میلی گرم بود.

در سال 1990 از این دارو برای درمان و از بین بردن بزرگ شدگی پروستات به میزان 5 میلی گرم در روز استفاده شد. با گذشت زمان و استفاده بیماران از این دارو آنها متوجه کاهش ریزش مو و همچنین رشد موهای جدید  بودند. پس از تحقیق و بررسی، پزشکان و متخصصان به این نتیجه رسیدند که مصرف فیناستراید با مقدار جزئی 1 میلی گرم در روز تاثیر مثبت در روند ریزش مو دارد. پس از آن این دارو را در آمریکا با نام تجاری پروپشیا و برای کاهش ریزش مو معرفی کردند. دوز مصرفی آن نیز 1 میلی گرم در روز تعیین شد. در سال 1998 این دارو از طرف انجمن پروپشیا به عنوان اولین قرص تایید شده مختص ریزش مو اعلام شد.

 

فیناستراید برای زنان

 

عوارض قرص فیناستراید برای زنان

همانطور که گفته شد، داروی فیناستراید دارویی برای حل مشکلات پروستات در مردان است، بنابراین مصرف آن برای خانم‌ها ممکن است باعث بروز برخی مشکلات هورمونی شود. همچنین مصرف این دارو به‌خصوص برای خانم‌های باردار یا افرادی که در سنین بارداری قرار دارند، اکیدا ممنوع است. در ادامه مهمترین عوارض قرص فیناستراید برای زنان را بررسی میکنیم.

ناهنجاری های جنینی

جدی ترین عوارض فیناستراید  ، نقایص جدی زایمان است که می‌تواند در زنان باردار رخ دهد. به طور خاص، فیناستراید منجر به نقص در اندام جنسی جنین مرد می‌شود. سایت پروپشیا به طور کلی، فیناستراید برای زنان باردار یا افرادی که می‌توانند در آینده باردار شوند توصیه نمی‌کند. این عارضه جانبی بسیار قوی است  بطوریکه به زنان توصیه میشود قبل از رسیدن به  یائسگی از استعمال و یا حتی تماس با قرص های شکسته فیناسترید پرهیز کنند چون مدت ماندگاری این دارو در بدن مشخص نیست.. وبسایت پروپشیا، مطالعات ایمنی فیناستراید را در زنان یائسه منتشر کرده است. در این موارد، به علت ناباروری همیشگی بیمار، هیچ گونه خطر زایمان وجود ندارد. در نتیجه تنها زنان یائسه مجاز به مصرف فیناستراید هستند.

تغییرات هورمونی فیناستراید برای زنان

تعدادی از عوارض جانبی فیناستراید برخلاف عوارض اسکالپ سر  بر روی تعادل هورمونی بدن است. در وبسایت آر ایکس لیست اشاره شده است که ، این تغییرات هورمونی شامل افزایش اندازه پستان و حساسیت پستان، و همچنین کاهش میل جنسی، می‌باشد. این به این دلیل است که فیناستراید باعث جلوگیری شیوه پاسخگویی و واکنش به هورمون ها می‌شود. تغییرات کوچک و جزئی در تستوسترون می‌تواند باعث ایجاد استروژن تولید شود، که می‌تواند باعث ایجاد  عوارض جانبی هورمونی شود.

آلرژی‌ها

بیمارانی که طور مرتب فیناستراید مصرف می‌کنند دچار واکنش های حساسیتی فوق العاده ای شده اند. به طور کلی آلرژی خفیف به فیناستراید باعث بروز خارش می‌شود. واکنش های جدی تر آلرژیک باعث تورم بخشهایی از بدن، از جمله صورت، لب ها، زبان و انگشتان دست است.

البته به غیر از زنان گروه‌های دیگری هم هستند که بهتر است در مصرف داروی فیناستراید احتیاط کنند. افرادی که قبلا به مشکلات کبدی یا پروستات دچار بوده‌اند،. همچنین افراد مبتلا به انواع سرطان به‌خصوص سرطان پروستات، بیماری‌های عفونی و مشکلات ادراری نباید این دارو را استفاده کنند..

پسران در حال رشد و مردانی که قصد فرزند آوری دارند، بهتر است از مصرف این دارو بپرهیزند. برخی ترکیبات دارو ممکن است باعث بروز حساسیت شود. بنابراین افراد با سابقه آلرژی باید در مصرف آن احتیاط کنند. حتی لمس تکه‌های شکسته و پودر شده قرص‌های فیناستراید نیز ممکن است باعث ایجاد حساسیت‌های پوستی شود. بنابراین اشخاصی که  پوست حساسی دارند یا به بیماری‌های پوستی مبتلا هستند، باید از دست زدن به قرص‌های فیناستراید خودداری کرده و قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند..

جایگزین فیناستراید برای بانوان

همان طور که در قسمت های فوق ذکر شد، مصرف قرص فیناستراید برای بانوان مضر است و بانوان باید از مصرف این دارو پرهیز کنند. اما خوشبختانه جایگزین هایی برای درمان ریزش مو در بانوان به جای این قرص وجود دارند که انواع جایگزین فیناستراید برای بانوان از قبیل زیر هستند:

مزوتراپی

مزوتراپی روش بسیار مناسبی برای درمان ریزش مو در بانوان است که در این روش مواد مورد نیاز برای مو مستقیما و به صورت موضعی در پوست سر و در قسمت هایی که دچار ریزش مو هستند، تزریق می گردد. در این روش دارو به بخش های دیگر بدن سرایت نمی کند و مانند قرص فیناستراید بخش های دیگر را بدن را درگیر نخواهد کرد.

مزوتراپی فاقد هر گونه درد و خونریزی است و بانوان می توانند به راحتی از این روش برای درمان ریزش مو خود استفاده کنند و آن را جایگزین فیناستراید نمایند.

پی آر پی

تکنیک پی آر پی نیز از دیگر روش های مناسب برای درمان ریزش مو در بانوان است که در این روش پلاسمای غنی از پلاکت را وارد خون می کنند و با تزریق این ماده به خون، پوست برای رشد مجدد موها تحریک می شود و در نهایت شخص می تواند رشد مجدد موهای خود و جلوگیری از ریزش مو را شاهد باشد.

 

لیزر تراپی

لیزر تراپی راهکار مناسبی برای درمان ریزش مو است که قادر است ریزش مو را متوقف کند و رشد مجدد مو را به عمل آورد. لیزرتراپی را می توان از راهکارهای بسیار ایده آل برای درمان ریزش مو بانوان در نظر گرفت. این روش بسیار سریع و بدون درد است و قادر است که حتی فولیکول های موی غیر فعال را نیز به رشد مجدد بازگرداند. بانوانی که از لیزر تراپی برای درمان ریزش مو خود استفاده کنند می توانند به مرور زمان و استفاده مداوم وبه موقع از این روش موهای پرپشتی داشته باشند.

سخن پایانی

با در نظر گرفتن مطالبی که در خصوص قرص فیناستراید برای بانوان ذکر کردیم و با توجه به عوارض این دارو برای بانوان، باید گفت که برای بانوان جای هیچ گونه نگرانی در خصوص عدم توانایی در مصرف قرص فیناستراید برای بانوان نیست زیرا زنان می توانند روش های ذکر شده دیگر در این مقاله برای درمان ریزش موی خود جایگزین قرص فیناستراید کنند و به رشد مجدد موهای خود کمک نمایند.

برای اطلاعات بیشتر درباره کاشت مو و پروتز مو (ترمیم مو) بروی لینک کلیک کنید.

بیشتر بخوانید

Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
ارتباط از طریق واتساپ مسنجر اینستاگرام تلگرام اسکایپ مکالمه تلفنی پیامک ایمیل
×
مکالمه تلفنی
باز کردن بستن