دانستنی

آلوپسی آندروژنیک

آیا می دانید آلوپسی آندروژنیک چیست؟ آیا با علل مختلف ریزش مو آشنا هستید؟ با ما همراه شوید تا اطلاعات بیشتری در مورد ریزش موی ارثی یا همان آلوپسی آندروژنیک کسب کنید

متاسفانه عواملی که باعث ریزش مو در بانوان و آقایان می شوند بسیار متعدد هستند و به همین دلیل در سال های اخیر تعداد بانوان و آقایانی که با مشکل ریزش مو و کم پشتی موها مواجه هستند، بسیار افزایش پیدا کرده است.

شایع ترین علل ریزش مو در افراد از قبیل زیر می باشند

  • کمبود ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد مو در افراد
  • رژیم غذایی نامناسب و مصرف بیش از حد فست فود ها
  • مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها و شیرینی جات
  • کم خونی
  • استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی آرایشی مو و رنگ موها
  • آلودگی آب و هوا
  • آلودگی های موجود در محیط های صنعتی و کارخانه ها
  • ابتلا به آنواع آلوپسی از جمله آلوپسی آندروژنیک
  • یائسگی، زایمان و بارداری در بانوان

تمامی این مسائل میتوانند باعث بروز ریزش مو در افراد شوند که در این مطلب از بین تمامی این عوامل قصد داریم که در رابطه با آلوپسی آندروژنیک با شم عزیزان صحبت کنیم.

ریزش مویی که زنان و مردان به آن چار میشوند و طاسی منطقه ای  با حالت طاسی مردانه را تجربه میکنند آلوپسی آندروژنیک میگویند که در این مطلب می خواهیم در مورد ریزش مو در کرونا و همچنین  درمان ریزش موی شدید اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آلوپسی آندروژنیک ریزش های بیش از 100 تار مو را در افراد دارد مردان طاسی با الگوی مردانه را  از جلوی سر شروع میکنند و به تدریج به سمت عقب می رود. زنان  طاسی آندروژنیک را از قسمت بالای سر خود شروع کرده موهای خود را از دست می دهند و  مو در شقیقه ها نیز در خانم ها به عقب میرود این نوع طاسی نیز بسیار وسیع صورت میگیرد.

اصولا طاسی آندروژنیک علت ارثی دارد و وراثت در آن دخیل است بنابراین فردی که پدر ، الخصوص مادر آن به این نوع ریزش دچار باشد فرد نیز به ان مبتلا خواهد بود.

ریزش موی آندروژنیک

ریزش مو آندروژنیک هم در مردان و هم در زنان  پدید می آید و  در اثر اختلالات هورمون‌های آندروژن و مشخصاً هورمون DH (دی هیدرو تستسترون)    که رویش مو به آن ها بستگی دارد ایجاد میشوند .

درخواست مشاوره

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام و نام خانوادگی*

در مردان ریزش موهای آلوپسی آندروژنیک حتی میتواند در کل سر نیز به وجود اید و تمام موها را درگیر کند همچنین آقایان و خانم ها ریزش ها را در قسمت شقیقه ، بالای سر و جلوی سر نیز مشاهده نمود.

آلوپسی آندروژنیک در خانم ها و آقایان در نوجوانی شروع شده و با افزایش سن سرعت میگیرند.

 

آلوپسی آندروژنیک

 

آلوپسی آندروژنیک

همانطور که گفته شد اختلال های هورمونی و وراثت علت اصلی به وجود امدن آلوپسی اندروژنیک هستند که در مردان،  ریزش مو به این صورت است که خط رویش مو در ناحیه جلوی سر و ناحیه شقیقه شروع به عقب رفتن می‌کند و همچنین موهای ناحیه پشت و بالای سر ریزش می‌کنند و  بعد از مدت زمانی ، خط رویش مو به صورت حرف M در می‌آید. همچنین در موارد شدیدتر، عقب نشینی خط رویش مو کامل شده و به ناحیه پشت و بالای سر نیز میوفتد و شاهد طاسی سر خواهیم بود.

آلوپسی آندروژنیک در زن‌ها به صورت متفاوت عمل میکند و معمولا خود را  به صورت نازک شدن موها در تمامی نقاط سر نشان میدهد همچنین مانند آقایان  ریزش موی آندروژنیک در خانم ها  منجر به طاسی کامل میشود که به همین دلیل است  درمان ریزش موی زنان از اهمیت بیشتری برخوردار است و برای آن ها مهم تلقی میشود.

آیا امکان ابتلا به آلوپسی آندروژنیک در سن 20 سالگی وجود دارد؟

در اکثر مواقع بیماری آلوپسی آندروژنیک در سنین 40 و 50 سالگی خود را نشان می دهد و در سراسر جهان به ندرت شاهد این اتفاق بوده ایم که بانوان و یا آقایان در سنین کمتر از 40 و 50 سالگی و یا در سن 20 سالگی به این بیماری مبتلا شوند و موهای خود را از دست بدهند.

پس در این خصوص جای هیچ نگرانی نیست و در صورتی که از بروز این بیماری می هراسید، می توانید به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت شما تحت بررسی های پزشک قرار بگیرد.

چگونه می توان آلوپسی آندروژنیک را تشخیص داد؟

از بارز ترین مسائلی که می توان نشان دهنده آلوپسی آندروژنیک باشد، نازک شدن موها است. به عبارت دیگر زمانی که احساس کردید موهای شما نازک شده اند، ممکن است که به آلوپسی آندروژنیک مبتلا شده باشید و باید به پزشک مراجعه کنید که در این خصوص پزشک به صورت بصری می تواند ابتلا به این بیماری را در شما تشخیص بدهد و نیازی به آزمایش نخواهید داشت.

در صورتی که پزشک حس کند که علت ریزش مو در شما مشکل دیگری است، آنگاه برای شما آزمایش خون تجویز می کند تا مشخص شود که چه کمبود هایی در بدن شما وجود دارد که باعث ریزش مو شده است.

درمان ریزش مو یا  آلوپسی ارثی یا ژنی

زمانی که آلوپسی آندروژنیک طاسی کامل را به همراه نداشته باشد در افراد بهترین درمان ریزش موی ارثی در خانم ها و آقایان استفاده از کاشت مو و درمان ریزش مو با طب سنتی می باشد .

کاشت مو درمانی است که در مراکز کاشت مو انجام میشود و موهایی که در قسمت های دیگر سر مانند پشت سر و پشت گوش از بانک موی قوی تری برخودار است فولیکول های آن برداشت شده و در قسمت های خالی از موی سر فرد کاشته میشود .

مدت زمانی که موها در این نوع درمان  رشد مجدد کنند و پر شوند  9 الی 12 ماه طول خواهد کشید که تنها در مراکز تخصصی کاشت مو انجام میشود و هر چه روش  کاشت مو و دستگاه مخصوص آن بهتر باشد نتیجه درمان نیز با تراکم بالاتر و بهتر خواهد بود در حال حاضر مرکز مو ایندرا میتواند بهترین درمان را برای درمان آلوپسی آندروژنیک و همچنین درمان ریزش موی سکه ای داشته باشد.

درمان های مختلف آلوپسی آندروژنیک

استفاده از ماینوکسیدیل

ماینوکسیدیل دارویی است که از سوی سازمان غذا و دارو آمریکا برای درمان آلوپسی آندروژنیک توصیه شده است. این دارو به شکل موضعی مورد استفاده قرار می گیرد و باید هر روز آن را بر روی نواحی خالی از مو ریخت و آن را ماساژ داد.

استفاده از ماینوکسیدیل باعث تقویت فولیکول های مو می شود و رشد مجدد موها را حاصل می کند.

ماینوکسیدیل به مدت زمان زیادی در حدود 6 الی 12 ماه زمان نیاز دارد تا بتواند تاثیرگذار واقع شود.

استفاده از فیناستراید و دوتاستراید

فیناستراید و دوتاستراید دارو هایی هستند که برای درمان ریزش مو در آقایان تجویز می شوند و برای خانم ها مناسب نیستند اما با این وجود برخی از پزشکان این داروها را برای بانوان نیز در خصوص درمان ریزش موی آنها تجویز می کنند.

اسپیرونولاکتون

اسپیرونولاکتون دارویی ادرار اور است که مایعات اضافی بدن را از بین می برد و مانع از تولید آندروژن در بدن می شود. اما از طرف دیگر این دارو برای درمان ریزش موی آندروژنیک نیز از سوی پزشکان تجویز می شود.

بهترین روش برای درمان آلوپسی اندروژنیک

در بین روش های درمان ریزش موی اندروژنیک که در قسمت فوق ذکر شدند، بهترین روش را می توان کاشت مو در نظر گرفت زیرا این روش از مزیت های بسیار بیشتری برای افراد برخوردار است و از طرف دیگر علاوه بر آن مزایای بیشمار کاشت مو، این روش از عوارضی که داروهای دیگر برای ریزش مو به همراه دارند نیز مبرا است.

پس بهترین گزینه برای درمان آلوپسی آندروژنیک، روش کاشت مو خواهد بود.

مزایای کاشت مو برای آلوپسی آندروژنیک چیست؟

کاشت مو برای ترمیم موی کسانی که با این بیماری مواجه هستند دارای مزیت هایی به شرح زیر است:

  • عدم وجود عوارض جانبی برای افراد و عدم تهدید کردن سلامتی آنها
  • روشی دائمی است که نتایج آن تا پایان عمر باقی می ماند.
  • نتیجه حاصل از کاشت مو برای این افراد بسیار طبیعی است
  • زیبایی افراد را افزایش می دهد
  • موهای کاشته شده در روش کاشت مو برای افراد قابل رشد هستند
  • امکان پیرایش و اصلاح موها وجود دارد
  • بدون نیاز به بیهوشی و جراحی انجام می شود
  • فاقد درد و خونریزی است

آیا آلوپسی آندروژنیک برگشت پذیر است؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این بیماری اگر به روش مناسبی درمان شود برگشت پذیر نخواهد بود و علائم آن برای همیشه از بین می روند و موها به خوبی رشد میکنند و ریزش انها توقف می شوند.

اما درمان این بیماری با هر روشی که انجام شود زمان بر خواهد بود و بیمارانی که مبتلا به این نوع ریزش مو هستند باید به میزان کافی صبور و بردبار باشند تا نتیجه حاصل از درمان بیماری خود را ببینند.

سخن پایانی

آلوپسی آندروژنیک مطلبی بود که برای شما عزیزان در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم تا شما هموطنان عزیز با جزئیات این بیماری آشنا شوید و بتوانید برای پیشگیری و یا درمان آن اقدام کنید.

در صورتی که به دریافت اطلاعات بیشتری نیاز دارید، سایر مقالات درج شده در وب سایت مرکز موی ایندرا را نیز مطالعه کنید و از آنها در راستای تامین سلامتی موهای خود بهره ببرید.

نوشته های مشابه

Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا