تاثیر استرس بر ریزش مو چیست؟ درمان ریزش مو ناشی از استرس، یکی از روش هایی می باشد که به اشخاصی که بر اثر استرس به ریزش مو مبتلا شده اند، توصیه می شود.
امروزه با وجود فشارهای عصبی و ناراحتی های گوناگون روحی روانی افراد، ریزش مو به این علت زیاد تر شده است. همانگونه که در سایر قسمت ها اشاره کردیم ریزش مو دلایل متفاوتی دارد که یکی از آنها استرس می باشد.
در این مقاله به اصلی ترین درمان های ریزش مو ناشی از استرس اشاره شده است.
بنابراین اگر به دنبال این هستید که:
- ایا استرس باعث ریزش مو میشود؟
- علائم ریزش مو بر اثر استرس
قطعا این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا در جهت بهبود ریزش موی خود اقدامات مفیدی را انجام دهید.
تا انتها همراه ما بمانید.
ریزش مو در اثر استرس
کسانی که دچار اضطراب و ریزش مو می باشند، باید به این نکته توجه کنند و مطمئن شوند که آیا دارای علائم ریزش موی عصبی هستند یا خیر.
در واقع زمانی که به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه می کنید:
1 | پزشک سعی دارد تا در جلسات مشاوره اولیه متوجه این مورد شود که علت ریزش مو چیست؟ |
سپس
2 | با تعیین نمودن علت آن اقدام به درمان های مورد نیاز مثل کاشت مو یا ترمیم مو که بعضا به اسم های دیگر همانند کاشت موی مصنوعی شناخته می شود کنند. |
از جمله این علت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استرس
- ارث
- زخم و خارش
- بیماری
- افزایش سن
- مشکلات هورمونی
- کمبود ویتامین
- ناراحتی های تیروئید
- حاملگی
- عفونت های پوستی
کاشت مو یکی از راه کار های مناسب برای درمان طاسی سر است. اگر شخص به انجام کاشت مو نیاز داشت حتما باید شرایط کاشت را داشته باشد
علائم ریزش مو به علت استرس
هر کسی در دنیا امکان دارد چندین بار نیز استرس را تجربه کرده باشد.از جمله:
- ناراحتی
ترس و نگرانی از بیشتر مسائل مثل مشکلات جسمی یا:
- مشکلات شغلی یا تحصیلی
- بیماری
- مسائل خانوادگی
- ترافیک
- از دست دادن نزدیکان و یا اعضای خانواده
- گرفتاری ها و ناراحتی های گوناگون
تمامی این موارد منجر به ایجاد دنیایی پر تنش شده است ولی اگر فردی بیش از اندازه استرس و ناراحتی های روحی داشته باشد.
یکی از علائم ریزش مو بر اثر استرس، از دست دادن موها و ریزش آن می باشد که می تواند هر کدام از سه حالت زیر باشد:
1) کندن مو:
نکته جالبی که باید بدانید یکی از علت هایی که باعث کم حجم شدن موهای سر می شود و بیشتر در خانم ها رواج دارد، مشکل کندن مو یا به زبان علمی “تریکوتیلومانیا” (Trichotillomania) می باشد.
این عارضه
یک نوع ناراحتی و وسواس شدید است که اشخاص مبتلا به آن به طور ناخودآگاه اقدام به کندن موهای سر، مژه ها و یا موهای ابرو می کنند.
این عارضه امروزه در بسیاری از جهان متاسفانه گریبانگیر میلیون ها نفر شده و از آنجا که یکی از خصوصیات زندگی مدرن شهری، افزایش فشارها و ناراحتی های عصبی اشخاص می باشد، بیشتر افراد به وسواس کندن مو یا تریکوتیلومانیا مبتلا می شوند.
کسانی که
دچار این عارضه می باشند، عمدتا از خشم درونی، نارحتی های شدید، افسردگی، اضطراب بیش از اندازه و غیره رنج می برند که باید این مسئله حتما درمان شود.
2) ریزش مو به علت شوک و فشارهای عصبی:
یکی از علت هایی که باعث می شود بیشتر افراد به ریزش مو مبتلا شوند، این حالت می باشد. یعنی ناراحتی ها و شوک های شدید که اغلب به دلایل عاطفی و یا ترس های ناگهانی امکان دارد رخ دهد.
بیشتر کسانی که
1 | عضوی از خانواده را از دست داده اند. |
2 | دانش آموزانی که فقط چند ماه یا چند هفته تا کنکور زمان دارند و دچار اضطراب شدیدی می باشند. |
3 | کسانی که مبتلا به بیماری های سختی هستند و ترس از عمل جراحی و یا ادامه درمان دارند. |
که می تواند منجر به از دست دادن موها و کم حجم شدن آنها ظرف مدت کوتاهی (برای مثال ظرف دو یا سه ماه) شود.
البته
چنانچه این حملات عصبی و تنش های روحی رفع شوند امکان دارد ظرف شش الی نه ماه بیشتر فولیکول موهای ریخته شده دوباره رشد کنند و شخص باز مو های خود را به دست آورد.
در صورت عدم رشد دوباره به منظور درمان طاسی سر می توان از روش های گوناگون کاشت مو که در میان آن ها بهترین روش کاشت مو ، پیوند مو SUT است استفاده کنند.
3) ریزش موی سکه ای به علت استرس:
یکی از علت های ریزش موی سکه ای، استرس بیش از اندازه می باشد.
به گونه ای که
در برخی از افراد حملات عصبی و نگرانی ها و شوک های روحی شدید می تواند باعث حملات اشتباه گلبول های سفید خون بدن انسان به فولیکول های مو شود و بصورت ناحیه ای و سکه ای بخش هایی از موهای سر و یا ریش دچار ریزش شوند.
حتی در مواردی امکان دارد
این معضل تا جایی پیش روی کند که بسیاری از موهای بدن بریزند. در این موارد، پس از بهبودی شخص تحت نظر روانپزشک و یا مشاور، باید فرد به یک متخصص و یک مرکز کاشت مو برای درمان مراجعه نماید.
البته مسئله دیگر هم این است که بعضی از افراد که دچار ناراحتی ها و مشکلات شدید عاطفی و یا روحی روانی می شوند، بجای ریزش مو امکان دارد دچار سفید شدن مو شوند.
این مسئله به ویژه در افرادی بیشتر بروز می کند که زمینه ژنتیکی چنین مسئله ای را نیز دارند
بعضی از عادت ها نیز برای کنترل استرس های انی و مقاومت در مقابل استرس های آتی نیز موثر می باشند. چنین عادت هایی را باید به بخشی از زندگی خود تبدیل کنید.
بعضی از داروهای تسکین دهنده استرس می توانند توانایی تان را در تحمل استرس بهتر کنند.
ناگفته نماند که عادت های دیگری هم وجود دارد تا به کم تر شدن استرس نیز کمک کنند.
4 روش ترمیم ریزش موی استرسی
مهم ترین روش هایی که برای ترمیم مو به کار می روند نیز از قبیل زیر هستند:
1) کاشت مو
در روش کاشت مو باید گرافت های مویی از بانک مو برداشته شوند و به نواحی خالی سر فرد پیوند زده شوند. در این روش نیاز است تا فرد بانک موی مناسبی در سر خود داشته باشد.
در صورتی که بانک مو مناسب نباشد، امکان پیوند مو برای فرد وجود نخواهد داشت.
کاشت مو روشی است که نتیجه حاصل از آن پس از مدت شش ماه ظاهر می شود و برای دریافت نتیجه حاصل از آن به صبر و بردباری نیاز است.
2) پروتز مو
کسانی که به دلیل استرس ریزش مو پیدا کرده باشند، از روش پروتز مو نیز می توانند استفاده کنند. پروتز مو یک روش غیر دائمی و موقتی برای ترمیم مو محسوب می شود که هیچ گونه درد و خونریزی بر اساس آن ایجاد نمی شود.
پروتز مو
به گونه ای است که در آن موهای طبیعی و یا مصنوعی بر روی لایه مشبکی قرار داده می شوند و سپس به این شکل بر روی سر قرار می گیرند.
لازم به ذکر است که در این روش هیچ نیازی به بانک مو نیست.
3) مزوتراپی مو
مزوتراپی مو نیز روشی است که برای ترمیم موی ناشی از استرس میتوان از آن استفاده کرد. در مزوتراپی مو موادی که برای رشد و تقویت مو مورد نیاز هستند، یعنی ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی به صورت موضعی بر روی سر تزریق می شوند.
با وارد شدن مواد حاصل از مزوتراپی به لایه میانی پوست سر، رشد موها تقویت می شود و جلوی ریزش مو به دلیل استرس گرفته می شود.
4) کربوکسی تراپی
کربوکسی تراپی مو که از دیگر روش هایی است که در مرکز موی ایندرا انجام می شود،
روشی است که در آن کربن دی اکسید را به لایه میانی پوست سر وارد می کنند. گاز کربن دی اکسید وارد شده به پوست سر باعث تحریک رشد مو می شود.
سپس گاز هایی که به بدن وارد شده اند، از آن خارج می شوند و هیچ مشکلی را برای بدن به وجود نمی آورند.
درمان و کنترل استرس
برای درمان ریزش مو ناشی از استرس، ابتدا باید استرس خود را کنترل کنید.
همیشه نمی توانید از بروز استرس در زندگی خود جلوگیری نمایید، ولی می توانید آن را به حداقل برسانید و با این کار انرژی بیشتری برای مدیریت استرس پیدا می کنید.
داشتن یک برنامه مدیریت استرس و تکنیک های مهم به کاهش اثرات منفی استرس کمک می کند، بعضی از تکنیک های تاثیر گذار در کنترل استرس شامل موارد زیر هستند:
- رایحه درمانی
- تمرینات تنفسی
- ورزش
- مراقبه
- تجسم کردن
- ریلکس کردن عضلات