
فهرست مطالب
بیماری تریکوتیلومانیا یا وسواس کندن مو یک نوع ریزش مو می باشد که شخص خودش علاقه به کندن موهای سر، مژه و ابروهای خود دارد. کندن موهای این مناطق، موجب بروز لکههای کچلی و ناراحتی بیمار می شود.
بعضی مواقع بیمارانی که به تریکوتیلومانیا دچار شده اند تا حدی پیش میروند که چهره آنها عوض می شود. وسواس کندن مو در واقع نوعی تمایل قوی و کنترلناپذیر می باشد که در بانوان بیشتر از آقایان است. این اختلال رایج یک نوع اختلال روانی تکرارشونده می باشد که اگر به طور صحیح درمان نشود، موجب رخ دادن مشکلات زیاد جسمی و روانی در بیمار می شود.
معرفی تریکوتیلومانیا
تریکوتیلومانیا یک بیماری وسواسی می باشد که در آن کندن موهای خود از پوست لذت میبرد و نمی تواند در مقابل این کار مقاومت نماید. این بیماری بعضی مواقع تشدید می شود که عملکرد اجتماعی و شغل افراد را دچار اختلال می کند.
بسیاری از بیماران تریکوتیلومانیا موهای قسمت سر خود را میکشند، بعضی از آن ها هم علاقه به کندن موهای مژه، ابرو، ریش و سبیل خود دارند. این بیماری ممکن است قابلکنترل و یا غیرقابلکنترل باشد، حتی در برخی مواقع بیماری فرد به حدی پیشرفت میکند که او می خواهد موهای کنده شده را بخورد. این اختلال تریکوفاژیا اسم دارد و باعث آسیبهای جدی به دستگاه گوارش میشود.
کسانی که به بیماری تریکوتیلومانیا مبتلا هستند بیشتر در دوران بلوغ و نوجوانی بین سنین 9 تا 13 سال به این بیماری دچار میشوند، طبق تحقیقات اخیر حدود 2 درصد از بزرگسالان و نوجوانان درگیر این بیماری روانی می باشند. حتی بیماری کندن مو در کودکان شیرخوار نیز دیده شده است.
کاشت مو بیماران تریکوتیلومانیا
همانگونه که چندین بار اشاره کردیم ،در زیبایی یک فرد مو ها نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند و چون در این بیماری فرد موهایش را از دست می دهد پس در نتیجه زیبایی خود را هم از دست می دهد و بعد از آن اعتماد به نفس فرد هم از بین می رود و شخص نمی خواهد دیگر در اجتماع حاضر شود.
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
این بیماری با احساس گناه همراه است و شخص به طور مداوم خود را سرزنش می کند که چرا این کار را انجام می دهد و این مسئله موجب افسردگی فرد می شود. ممکن است این بیماری دارای عوارض گوارشی نیز برای فرد به دنبال داشته باشد چون در بعضی از موارد در این بیماری مشاهده شده است که فرد بیمار عادت دارد که بعد از کندن موها آن ها را در دهان خود می گذارد. باید بگوییم که برای این بیماری تا به امروز درمانی تاثیر گذار نبوده است و فقط راه درمان آن کاشت مو به روش HRT است. چون طبق تحقیقاتی که از خود بیماران در خصوص علت کندن موهای خود صورت گرفته ، نشان داده است که بیشتر این بیماران دلیل کندن موهای خود را این گونه می گویند که چون در زمان کندن مو از پوست سر زیر پوست کندن مو کاملاً احساس می شود. اما روش کاشت موی HRT دارای این قابلیت است که بتواند این مرحله حس کنده شدن مو را حذف کند و این مسئله باعث می شود که این بیماری به طور کامل درمان شود و شخص بیمار پس از کاشت مو عادت کندن مو را کنار می گذارد و درمان می شود.
چگونه بفهمیم دچار تریکوتیلومانیا شده ایم؟
علائم مهم تریکوتیلومانیا
از مهم ترین علائم این بیماری کشیدن مداوم مو و کندن آن می باشد. این کار موجب ریزش موی شدید و کچلی موضعی میشود. کندن مو امکان دارد در طیف گوناگونی از رفتارها خلاصه شود، برای مثال ممکن است بیمار نوع خاصی از مو را هدف قرار دهد و یا دوست داشته باشد موها را به روش خاصی بیرون بکشد. دیگر علائم بیماری شامل موارد زیر است:
- در برابر قطع کندن مو مقاومت نماید.
- احساس لذت و آرامش بیمار زمان کندن مو و افزایش میزان تنش و اضطراب او قبل از کشیدن مو یا زمانی که سعی در کندن مو دارد.
- ریزش موی قابل توجه بیمار و بروز قسمت های طاس و کچل روی پوست سر یا سایر نقاط بدن از دیگر علائم این بیماری می باشد.
- گازگرفتن، جویدن یا خوردن موهای کنده شده با دندان (تریکوفاژیا یا خوردن مو).
- بازی با موی کنده شده و مالیدن آن بهصورت و لب از سایر علائم رایج بیماری تریکوتیلومانیا می باشد.
- عدم کنترل بر این رفتار روانی و ناخودآگاه و موفقیتآمیز نبودن تلاشها برای متوقف کردن آن.
- ناراحتی و مشکلات گوناگون در محل کار یا مدرسه و هر موقعیت اجتماعی دیگر که به کندن مو ارتباط داشته باشد.
- بعضی مواقع کشیدن موی حیوانات خانگی، عروسکها و البسه و پتو میتواند علائم این بیماری باشد.
- پنهان کردن این اختلال از اشخاص دیگر و انجام آن در تنهایی از سایر علائم این بیماری می باشد.
- خارش یا سوزش منطقهای که موهای آن کنده شده است.
- احساس نیاز به رفتارهای تکرارشوندهای مانند پیچیدن مو دور انگشت از سایر عوارض این بیماری می باشد.
کلام آخر
پزشک متخصص علاوه بر درمان این بیماری و کاهش علائم آن موظف است برای مسئله ریزش مو در نواحی مانند سر، مژه و ابرو نیز به دنبال راه حلی باشد. اغلب به کمک مشاور یا درمانگر مجرب، تاثیرگذارترین راه درمانی برای بازگرداندن زیبایی بیمار مورد استفاده قرار می گیرد.
بیماران مبتلا به تریکوتیلومانیا برای برطرف کردن طاسی پوست سر خود می توانند کاشت مو انجام دهند. برای دریافت مشاوره و دریافت خدمات جهت کاشت مو می توانید با مرکز مو ایندرا هیر نیز تماس حاصل فرمایید.