
فهرست مطالب
عوامل گوناگونی وجود دارد که موجب ریزش مو می شود. این عوامل شامل مسائل هورمونی، تغذیه ناسالم، ژنتیک، و استفاده بیش از اندازه از شامپو های سولفات دار، کمبود ویتامین و ابتلا به بیماری مانند پسوزیاریس موجب زیاد شدن ریزش مو می شود. پسوریازیس یک نوع بیماری خود ایمن می باشد که فرد بعد از مبتلا شدن به این بیماری با مشکلات پوستی شدیدی درگیر می شود. بعضی از عوامل بیرونی در رخ دادن این بیماری دخیل هستند.
بیماری پسوریازیس چیست ؟
پسوریازیس یک بیماری بدون واگیر و ژنتیکی می باشد. سیستم ایمنی بدن در این دسته از بیماران به اندامها و سلول های دیگر بدن حمله می کند. ییشتر افراد پس از مبتلا شدن به این بیماری تا اخر عمر با عوارض جانبی ناشی از این بیماری درگیر می باشند.در این بیماری سیگنال های نادرستی از مغز به پوست انتقال داده میشود. به همین علت سرعت جایگزینی سلولهای جدید بهجای سلولهای مرده افزایش پیدا می کند. بنابراین زیاد شدن تولید سلولهای جدید بافت پوست بیمار حالت ضخیم و فلس به خود می گیرد.
مشکلات پوستی ناشی از این بیماری در قسمتهای گوناگون بدن گسترش پیدا می کند. سر یکی از قسمت های مهم می باشد که درگیر این بیماری میشود. بسیاری از افراد فکر می کنند که استفاده از کاشت مو در افراد مبتلا به این بیماری موجب انتشار عفونت در مناطق دیگر و زیاد شدن بیماری میشود. این به طور کامل غلط است.
آشنایی با کاشت مو برای بیماران پسوریازیس
یکی از دلایل ژنتیکی که منجر به طاسی می شود، بیماری پسوریازیس می باشد. کاشت مو یک نوع روش درمانی برای این دسته از بیماران به حساب می آید که نتیجه خوبی را برای آن ها به ارمغان می آورد. بسیاری از این افراد به علت بیماری دارای پوست سر حساسی هستند و امکان دارد در اثر تحریک به عفونت پوستی دچار شوند. به این دلیل معمولا کاشت موی مصنوعی برای بیماران پسوریازیس استفاده می شود.
در ترمیم مو برای بیماران پسوریازیس، تارهای مصنوعی مو به گونه ای طراحی شده اند که موجب عفونت و خارش پوست سر نشود و بیمار احساس ناراحتی نمی کند. با این روش بیمار به آسانی می تواند استخر رود و دوره بهبودی آن ها به سرعت سپری می شود.
علائم پسوریازیس
هر کدام از بیماری های پوستی با علائم ویژه ای ظاهر میشوند. شدت این علائم در بیماران گوناگون با یکدیگر فرق دارد. با دیدن هر یک از علائم زیر حتماً به پزشک مراجعه نمایید:
درخواست مشاوره
"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد
- وجود پینههای صورتی تا قرمز با ظاهری برآمده
- خشکی بیش از اندازه پوست و بالا رفتن احتمال خونریزی حاصل از آن
- فلسی شدن پوست
- خارش و سوزش زیاد در بعضی از نواحی بدن
- برآمدگی و افزایش ضخامت ناخنها
- درد در قسمت پوست
- به وجود آمدن تاول بر روی لک های پوستی
بهترین روش کاشت مو برای بیماران پسوریازیس
در بیمارانی که به پسوریازیس مبتلا هستند نیز فولیکول های مو بعد از استخراج از بانک در محلی که باید پیوند صورت گیرد کاشته میشود. برای این دسته از بیماران کاشت مو به دو روش ممکن است انجام شود.
روش اول
یکی از بهترین روش های کاشت مو در این دسته از بیماران کاشت مو به روش FUT می باشد. در این روش با ایجاد برش در پشت سر بیمار مرحله برداشت فولیکول ها صورت می گیرد. بعد از آماده سازی، امکان انتقال گرافت ها به ناحیه پیوند وجود دارد. ضرورتی برای برش ضخیم در بانک مو وجود ندارد.
روش دوم
روش دوم پیوند موی مناسب در بیماران پسوریازیس کاشت مو به روش FUE می باشد که برداشت فولیکول های پیوندی در آن به روش نقطهای صورت می گیرد. هیچ گونه زخم، برش و بخیهای در این روش وجود ندارد. قابل توجه است بدانید که نتایج حاصل از این دو روش به طور کامل یکسان می باشد و موها حالت طبیعی دارند.
فرق این دو روش در محل و شیوه استخراج گرافت های پیوندی می باشد. در روش کاشت مو FUT برای برداشت تارهای مو از ناحیه محدود بکارگرفته میشود. برشی به طول ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر در پشت سر به وجود می آید و سپس بخیه میشود. ولی در روش FUE برداشت فولیکولها بهصورت نقطهای و بدون ایجاد برش صورت می گیرد. در هر دو روش برای کم تر شدن درد در هنگام استخراج مو استفاده از داروهای بیحسی ضروری می باشد.
مزیت های کاشت مو در بیماران پسوریازیس
- به درمان عوارض و علائم بیماری کمک می کند.
- بهرهمندی بیماران از موهای طبیعی
- به بازیابی و بالا رفتن اعتماد به نفس بیماران کمک می کند.
- احتیاج به بیهوشی ندارد.
- کاشت مو بدون ایجاد برش و استفاده از بخیه صورت می گیرد.
- باقی نماندن جای زخم و اسکار در بانک مو و محل پیوند
- هیچ گونه درد و خونریزی در این روش حس نمی کنید.
درمان پسوریازیس با کاشت مو
پیوند مو در بسیاری از بیماران مبتلا به پسوریازیس روش درمانی جدیدی نمی باشد. به این نکته توجه کنید که کاشت مو در این دسته از بیماران موجب تشدید زخم و عوارض نخواهد شد. البته دستکاری محل پیوند و برداشت فولیکول ها در زیاد شدن زخمها و تاخیر در بهبودی دخالت دارد. اگر شما یا یکی از نزدیکانتان مبتلا به پسوریازیس می باشد، خیالتان آسوده باشد که کاشت مو موجب تحریک بیماری و تشدید علائم آن نمیشود. برداشت مو و پیوند آن به قسمت های طاس مسیر طبیعی بهبود زخمهای این بیماری را تسهیل می نماید. در بسیاری از بیماران لانهگزینی فولیکول های پیوندی پس از بهبودی زخمها و پایان دوره نقاهت شروع میشود.
در بعضی از بیماران پسوریازیس برای کم کردن بازسازی و تکثیر التهابها از پیوند پوست با بکارگیری از سلولهای بنیادی کمک گرفته میشود. استفاده از این شیوه درمانی برای بیمارانی با زخمهای مزمن و گسترده بهترین گزینه می باشد.
بازسازی التهاب های ناشی از کاشت مو در بیماران پسوریازیس طی چهار مرحله صورت می گیرد. این مراحل شامل این موارد هستند: هموستازی، التهاب، تکثیر سلولها و بازسازی پوست. دانشمندان بر این باورند که وجود سلولهای بنیادی در فولیکولهای مو در درمان علائم پسوریازیس تاثر گذار است.
نتیجه گیری
بیماران مبتلا به پسوریازیس می توانند برای درمان بیماری خود از کاشت مو استفاده کنند به این منظور می توانید به مرکز مو ایندرا هیر مراجعه کنید و از خدمات کاشت مو این مرکز بهره مند شوید.