بیماری

آلوپسی منطقه ای

معرفی آلوپسی منطقه ای

آلوپسی منطقه ای یا آلوپسی آره آتا یک نوع اختلال خود ایمنی رایج می باشد که بیشتر موجب ریزش مو غیرقابل پیش بینی در شخص مبتلا می شود. در بسیاری از مواقع، موها به صورت لکه های با ابعاد کوچک شروع به ریزش می نمایند. برای اغلب افراد رخ دادن بیماری آلوپسی منطقه ای، ریزش مو بیشتر از ریزش به اندازه چند لکه روی پوست سر نمی باشد، البته در برخی موارد عارضه شدیدتر می شود و امکان دارد ناحیه های زیادی از کف سر خالی شود.

آلوپسی منطقه ای چیست؟

آلوپسی منطقه ای به گونه ای است که موجب ریزش مو به صورت لکه های کوچک می شود که در برخی از موارد امکان دارد حتی نتوان آن را مشاهده کرد. این تکه ها امکان دارد با گذر زمان به هم اتصال پیدا کند و بخش عمده ای از کف سر را درگیر نماید. این بیماری هنگامی به وجود می آید که سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله کند و در نتیجه ریزش مو رخ می دهد.

آلوپسی منطقه ای

ریزش ناگهانی مو امکان دارد در پوست کف سر به وجود آید اما در برخی موارد ابرو ، مژه و صورت و  منطقه های دیگری از بدن را درگیر خواهد کرد. این بیماری امکان دارد با آهستگی پیشرفت نماید و مناطق زیادی از سر را درگیر کند یا بعد از مدتی دوباره شروع به ریزش کند.  این بیماری ممکن است به ریزش کامل مو یا آلوپسی منطقه ای منجر شود، این نوع از آلوپسی شدیدتر است و از رشد دوباره مو نیز جلوگیری می کند. در برخی از موارد زمانی که مو رشد می کند، امکان دارد مجدد مو از بین برود و دچار ریزش دوباره شود.

شیوع آلوپسی منطقه ای

آلوپسی منطقه ای در بزرگسالان 30 تا 60 سال بیشتر اتفاق می افتد. با این وجود، این بیماری امکان دارد در افراد مسن رخ دهد یا حتی کودکان خردسال را نیز درگیر نماید. آلوپسی منطقه ای مسری نمی باشد و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود. ریزش مویی که به دنبال قطع مصرف هورمون های استروژن و پروژسترون برای کنترل تولد نوزاد یا ریزش موهای مرتبط با پایان بارداری ایجاد شود، تمایز قائل شد. البته بیماری های قابل درمان دیگری وجود دارد که امکان دارد با آلوپسی منطقه ای اشتباه بگیرید.

علت آلوپسی منطقه ای

اگر به آلوپسی منطقه ای مبتلا هستید، سیستم ایمنی بدن تان به غلط به فولیکول های مو حمله می کند و موجب ریزش مو می شوند. فولیکول های مو ساختارهایی می باشند که مو از درون آن ها رشد می کنند. بنابراین حمله سلول های ایمنی به فولیکول، فولیکول ها کوچک تر می شود و تولید مو متوقف شده و در پایان موجب ریزش کامل موها می شود.

بیماری آلوپسی منطقه ای در افرادی که سابقه خانوادگی بسیاری از بیماری های خود ایمنی مثل دیابت نوع یک یا روماتیسم را دارند، رخ می دهد. به این علت برخی از دانشمندان تصور می کنند که ژنتیک امکان دارد در رخ دادن آلوپسی منطقه ای نقش داشته باشد. آن ها فکر می کنند که عوامل خاص محیطی موجب تحریک آلوپسی منطقه ای در اشخاصی که از لحاظ  ژنتیکی مستعد هستند، می شود.

درخواست تماس

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نام و نام خانوادگی*

آلوپسی منطقه ای

در برخی از موارد آلوپسی منطقه ای امکان دارد سایر بیماری های خود ایمنی را به دنبال داشته باشد:

  1. بیماری تیرویید
  2. پیسی
  3. لوپوس
  4. آرتریت روماتوئید
  5. کولیت زخمی

علائم بروز آلوپسی منطقه ای

مهم ترین علائم آلوپسی منطقه ای ریزش مو می باشد. موها اغلب  به صورت تکه های کوچک روی پوست سر دچار ریزش می شود و یک قسمت کوچک از کف سر را درگیر می نماید. این تکه ها معمولا چند سانتی متر یا حتی کمتر از این اندازه می باشند.

امکان دارد نخست وجود توده های مو روی بالش یا ریزش موها در زیر دوش را متوجه شوید. اگر این لکه ها در ناحیه ای از پشت سر شما قرار داشته باشد، ممکن است هیچ کس وجود آن ها را به شما نگوید. با این وجود، سایر بیماری ها نیز امکان دارد موجب ریزش موها با الگوی مشابه آلوپسی منطقه ای شود. به همین دلیل ریزش مو فقط عاملی برای تشخیص آلوپسی منطقه ای به شمار نمی آید.

آلوپسی توتالیس

که امکان دارد موجب ریزش کلیه موهای سر شخص شود.

آلوپسی یونیورسالیس

آلوپسی یونیورسالیس که امکان دارد موجب ریزش مو در کلیه قسمت های بدن شخص شود.

تشخیص آلوپسی منطقه ای

متخصص می تواند به راحتی با مشاهده میزان ریزش مو و بررسی چند نمونه از موها در زیر میکروسکوپ بیماری آلوپسی منطقه ای را تشخیص دهد. پزشک می تواند برای تشخیص دادن دقیق تر نمونه برداری از پوست سر انجام دهد تا تمامی شرایطی که موجب ریزش مو می شوند را شناسایی و درمان کند.

اگر بیمار مشکوک به بیماری های دیگر خود ایمنی باشد متخصص امکان دارد برای فرد آزمایش خون تجویز نماید. با این وجود، هدف پزشک از انجام آزمایش خون احتمالاً بررسی وجود یک یا چند آنتی بادی غیر طبیعی در خون شخص خواهد بود. اگر این آنتی بادی ها در خون بیمار پیدا شود، به معنی این است که فرد به اختلال خود ایمنی مبتلا است.

آلوپسی منطقه ای

آزمایش خون می تواند به تشخیص این بیماری ها کمک نماید، در ادامه به آن اشاره شده است:

  1. تستوسترون آزاد
  2. سطح آهن خون
  3. هورمون های تیروئید
  4. تست آنتی بادی آنتی نوکلار
  5. آزمایش هورمون تحریک کننده فولیکولی
  6. پروتئین واکنشی C و میزان رسوب گلبول های قرمز

پیشگیری از آلوپسی منطقه ای

هیچ کس نمی تواند از بروز بیماری آلوپسی منطقه ای جلوگیری کند، چون دلیل اصلی رخ دادن این بیماری شناخته شده نیست و علت اصلی آن مشخص نمی باشد. بروز این اختلال خود ایمنی امکان دارد نتیجه وجود چندین عامل باشد. این عوامل مثل سابقه خانوادگی، سایر بیماری های خود ایمنی و حتی ابتلای فرد به بیماری های دیگر پوستی است. البته کلیه افراد به دلیل وجود این عوامل به بیماری آلوپسی منطقه ای دچار نخواهند شد. به همین علت پیشگیری از این بیماری امروزه امکان پذیر نمی باشد.

نتیجه گیری

آلوپسی منطقه ای یک بیماری خود ایمنی می باشد. البته این نوع از ریزش مو کلیه قسمت های سر را درگیر نمی کند و فقط موجب ریزش موی سر به صورت سکه ای خواهد شد. اگر به دنبال پزشک متخصص حرفه ای هستید می توانید به مرکز مو ایندرا هیر مراجعه نمایید.

Subscribe
Notify of
guest
0 دیدگاه ها
Inline Feedbacks
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
ارتباط از طریق واتساپ مسنجر اینستاگرام تلگرام اسکایپ مکالمه تلفنی پیامک ایمیل
×
مکالمه تلفنی
باز کردن بستن